Presentació oficial de la Fundació Acompanya-Ca n'Eva - Diari INSULAR

-
Dilluns 20 de març de 2006 - MENORCA

Té com a objectiu acompanyar les famílies en la pèrdua d'una persona estimada en tot allò que puguin necessitar.

Dimecres dia 8 de març, diada de Sant Joan de Déu, a les 19:30 hores, va tenir lloc a l'Auditori de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues l'acte de presentació oficial de la Fundació Acompanya - ca n'Eva.

Van presidir la presentació el Secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, en representació de la Consellera de Salut Marina Geli, que es trobava de viatge per terres de Llatinoamèrica acompanyant al President Maragall. El Sr. Bisbe de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat Agustí Cortés; el superior provincial de l'Orde dels Germans de Sant Joan de Déu, Quim Erra; i la presidenta de la Fundació, l'advocada maonesa Susanna Mora i Humbert.

Recordem que el diari "Menorca", el 25 d'agost de 2005, va publicar una entrevista amb dos dels principals promotors d'aquesta nova fundació, Manel Baguès i Miquel Mora. En aquesta entrevista els dos van avançar les línies mestres del que avui ja és una realitat viva i en funcionament.

Acompanya - ca n'Eva Fundació, té com a objectiu acompanyar en la pèrdua d'una persona estimada. I té com a objectiu especialment prioritari acompanyar en la pèrdua a totes aquelles famílies que es troben en situació d'elaboració d'un dol on hi hagin implicats d'una manera o altre nens o joves.

Aquest acompanyament és integral i inclou el seguiment humà i relacional en tot allò que la família pugui necessitar. L'acompanyament es fa a mida de cada família i abarca moltes accions: des de les entrevistes als despatxos per part de personal degudament format per a l'acollida i acompanyament, passant pel seguiment mèdic professional en cas de ser necessari, l'assistència a grups de dol dirigits per psiquiatres, psicòlegs, i personal d'infermeria col•laboradors, la realització d'activitats a les instal•lacions de la Fundació a Barcelona (Club de Lectura i Espai de Diàleg, Cinefòrum, Grups d'ajuda Mútua...), les estades i recessos a la Casa de Sant Antoni de Vilamajor, en plena natura i als peus del Montseny, etcètera.

La segona quinzena d'abril, que serà degudament comunicat a tothom, es presentarà la fundació a Menorca. I serà així per molts motius, entre ells que una de les famílies promotores és de l'illa. Com a conseqüència de tot això "Acompanya - ca n'Eva" Fundació, tot i tenir per motius pràctics i d'infraestructura les instal•lacions a Catalunya, està oberta a tothom i molt especialment a la població balear i menorquina en concret.