Ca n’Eva a la XI JORNADA D’ACOMPANYAMENT AL DOL I LA MALALTIA

-

Des de fa onze anys, a la primera quinzena de març , es ve celebrant a la Universitat de Lleida la Jornada d’Acompanyament al Dol i la Malaltia.

La Jornada d’Acompanyament al Dol i la Malaltia neix de la mà de l’Associació Grups d’Acompanyament al Dol de Lleida i de la Fundació Acompanya – Ca n’Eva amb la col·laboració de la UdL un ja llunyà 2007.

Avui dia són moltes les entitats que directa o indirectament hi donen suport i ajuden a que aquesta Jornada anual sigui una realitat exitosa any darrera any.

El format de la Jornada, que el podeu veure en el Programa adjunt, consta d’un dia sencer de treball a les dependències de la UdL (en divendres) i d’una trobada de treball i convivència de les entitats que donen suport a els Grups de Dol i les persones professionals que desitgen participar-hi (divendres nit i dissabte matí) … que també podeu veure en el programa corresponent. Les entitats del nucli organitzador original d’aquestes jornades s’aglutina en torn a la CAD (Coordinadora d’Acompanyament al Dol) per a caminar junts i oberts alhora a qui vulgui acompanyar-los.

La Jornada de divendres es desenvolupa a les instal·lacions de la UdL aplegant a la vora de les quatre-centes persones. El matí transcorre a l’Auditori de la Universitat entre actes i treballs conjunts (Conferència inaugural i taules rodones). Després d’un dinar multitudinari amb les taules situades al voltant del claustre de l’Acadèmia Mariana, i on podem compartir amb persones vingudes de tot arreu, la tarda es desenvolupa a les aules on s’imparteixen tallers de diverses especialitats.

La Jornada de dissabte transcorre a les dependències de l’Acadèmia Mariana, a cinc minuts de la Universitat, on una quarantena de persones pertanyents a diferents entitats d’acompanyament al dol treballen un tema en profunditat i comparteixen les seves experiències viscudes al llarg de l’any anterior.

Tot acaba amb un dinar de germanor el dissabte al migdia… piles carregades…i fins l’any vinent.
Des de Ca n’Eva sempre hi tenim una presencia especial i a la vora d’una dotzena de nosaltres, o de vegades més, hi participem ja sigui com a col·laboradors, com a ponents, o com a oients.

Miquel Mora
President Fundació Acompanya Ca n'Eva