La respiració, la meditació i el moviment - Marc Picanyol

-

La respiració, la meditació i el moviment


El Marc Picanyol, col·laborador de Som ca n'Eva ens proposa uns exercicis de Txi kung.

Primer:
Estic començant a publicar cada dia uns exercicis que ens poden ser de molta utilitat, per a calmar estats d'ansietat i estrès, per estimular i millorar la circulació sanguínia i energètica, el funcionament dels òrgans interns... ja que les nostres mans, segurament són la part del cos que més utilitzem al llarg del dia, comuniquen, rebrem, donem, en molts moments acumulant tensió que arriba al nostre pit, al nostre cor, als nostres òrgans interns... al nostre cos. Són uns exercicis, que actuen sobre els meridians del cos que arriben a les nostres mans i sobre els punts de reflexologia.
Llista de reproducció: https://www.youtube.com/playlist?list=PL0UEtZNIqRoTwPwaDozI2EiJEQNvecQlH

Segon:
També recomanar-vos aquest vídeo on s'explica cada exercici per a facilitar-ne la realització.
17 minuts en 7 moviments on coordinen la respiració i el moviment, per calmar i reforçar el nostre cos i la nostra ment, ja que possiblement no som massa conscients la forma que respirem durant el dia i de quina manera afecte la nostra salut.Tercer:
Relaxem, estirem i tonifiquem
Aquest vídeo, consta d'una sèrie de postures que ens proporcionen, amb la nostra atenció i concentració, la consciència de la respiració i el moviment, elasticitat, flexibilitat, tonificant els músculs del nostre cos, fent un massatge als òrgans interns... ajudant a la nostra salut física i mental.
Fem-los primer deixant la respiració natural acostumar-nos als moviments i després ja podem començar a controlar la respiració.